Oliver Townend wint met Cooley Master Class Kentucky voor de tweede keer op rij

In het afsluitende springparcours kon Oliver Townend zich geen springfout permitteren, maar met de goed springende Cooley Master Class (v. Ramiro B) hoefde de Brit zich geen zorgen te maken. Superieur sprong het paar naar de tweede overwinning op rij in de 5* CCI in Kentucky. Boyd Martin werd met de kleine Trakehner Tsetserleg (v. Windfall) tweede en pakte hiermee de Amerikaanse titel eventing.


Oliver Townend in Boekelo 2017. Beeld: Mariska Fröger Fotografie

Oliver Townend had de basis voor zijn overwinning gelegd in de dressuur die hij met 24.1 won. In de cross kwamen er slechts 1.2 aan tijdfouten bij en met een foutloze ronde in het springen won de Brit met Cooley Master Class de wedstrijd met 25.3, de beste score die het paar reed.


‘Pure klasse’

“Het paard is pure klasse”, vertelt Townend over de veertienjarige ‘Coolio’. “Het is mijn taak om de goede knoppen op de juiste momenten, en hij deed het opnieuw. Ik ben

ontzettend trots op mijn paard, maar ook op mijn

hele team.” Voor het tweede jaar op rij werd Townend

met Coolio gehuldigd als winnaar on Kentucky.


Top drie springt foutloos

De top drie ruiters hielden in het springparcours het hoofd koel en maakten geen fouten. Boyd Martin bleef op de tweede plaats met de kleine Tsetserleg op 2.6 achter Oliver Townend. Martin won zo de Amerikaanse titel eventing. De nummer één van de wereld Tim Price bleef derde met Xavier Faer (v. Catherston Liberator). De Nieuw Zeelander finishte net als Martin op zijn dressuurscore, de enige twee ruiters in de wedstrijd die dit presteerden.


Dutton maakt fouten

Piggy French klom met een foutloze ronde op Quarrycrest Echo (v. Clover Echo) naar de vierde plek en ook Doug Payne en Tsetselegs halfbroer Vandiver (v. Windfall) stegen en werden vijfde. Dit ten koste van Phillip Dutton die met Z (v. Asca Z) twee balken aan de benen kreeg.


Kijk hier naar de cross van Oliver Townend en Cooley Master Class


Klik hier voor de uitslag.Bron Eventing Nation/ Horses

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020. Proudly created with Wix.com