Bondscoach De Kam: 'Alles is op en top'

Bron: De Kaap-Stichtse Courant


Jonge Europese toptalenten in de paardensport komen van 10 tot en met 14 juli naar Maarsbergen voor een sportief evenement. Landgoed Maarsbergen heeft de eer en Nederlandse primeur om het Europees kampioenschap Eventing Young Riders en Juniors te houden. De olympisch kampioenen van de toekomst, afkomstig uit tweeëntwintig landen, leggen dan een hippische triatlon af waarbij publiek welkom is.Landgoed Maarsbergen kent een jarenlange traditie in het organiseren van stijlvolle hippische evenementen. Met ruim tweehonderd vrijwilligers wordt dit jaar nu voor het eerst een Europees kampioenschap gehouden. De sfeervolle buitenplaats is dan vier dagen lang decor voor internationale Eventing topsport. Deze zware vorm van paardensport bestaat uit dressuur, springen en cross country. Bondscoach Marcelle de Kam is vol lof over de organisatie: ,,De entourage, de inzet en gastvrijheid van de familie en vrijwilligers, de faciliteiten en het prachtige parcours maken landgoed Maarsbergen één van de mooiste locaties voor eventing; alles is op en top."


Het is bijzonder dat het Europees kampioenschap eventing voor de jeugd dit jaar in Nederland plaats vindt. Ook de locatie van het EK maakt deze Eventing uniek.

,,Op landgoed Maarsbergen wanen de deelnemers en bezoekers zich in Engelse sferen en dat doet denken aan de vermaarde grote wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk waar landgoederen vaak het decor zijn. In het in Engelse landschapsstijl ingerichte park staan de natuurlijke hindernissen opgesteld in het bos, open veld of bij waterpartijen en de paarden gaan dit jaar zelfs door de slotgracht van het kasteel", vertelt Jolanda Blom van de organisatie.


Zij vervolgt: ,,Toeschouwers kunnen deze dagen komen genieten van de bijzondere sfeer op het stijlvolle Landgoed, dat anders gesloten is voor publiek. Het perfect onderhouden park, de monumentale en gebouwen zoals de oranjerie, het koetshuis en het kasteel zijn niet voor niets al enige jaren het mooie decor voor de opnames van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt'."


Op donderdag 11 en 12 juli rijden de ruiters hun dressuurproeven, nadat woensdagavond publiek en ruiters zijn getrakteerd op een openingsceremonie. Zaterdag en zondag zijn de echte publieksdagen, waarbij zaterdag de populaire cross country plaatsvindt en zondag het springconcours. Iedereen mag zaterdag 13 juli zelf het hele parcours van 4,5 kilometer van de cross lopen en de combinaties van dichtbij met hoge snelheid zien langs galopperen en over de meest bijzondere hindernissen zien springen. Blom: ,,Of lekker in het gras of terras bij de waterhindernis neerstrijken en genieten van het spetterende schouwspel dat zich daar afspeelt. In het strodorp zijn het hele weekend artikelen en allerlei lekkernijen verkrijgbaar. Speciaal voor deze gelegenheid is ook het koetshuis met de collectie originele rijtuigen te bezichtigen."


Zondag 14 juli wordt een familiedag waar de jeugd zich kan vermaken met shows van vloggers Jesse Drent en Matt Harnacke. Ouders en overig publiek kunnen zondag gratis genieten van het klassieke springparcours, het strodorp en de St Joris classic car rally die zal starten en finishen op het EK-terrein. De dag wordt afgesloten met een sluitingsceremonie met de huldiging van de nieuwe Europees kampioenen Eventing Young Riders & Juniors.


Kijk voor alle informatie over het programma op de website www.eec-maarsbergen.com.  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020. Proudly created with Wix.com